Месец: март 2016

Още тестове – на wifi антена и телевизор с Android

Две новини от последните тестове: WiFi антена за MAG и използване на телевизор с Android

Първо за телевизора: тестовете със Sony W809C са успешни и този модел може да се използва без допълнителен сет-топ-бокс. За целта от Google Play Store се инсталирва “IPTV Set-Top-Box Emulator”. Използва се вграденият в приложението ijk player. Може да се наложи някои копчета на дистанционното да се донастроят през съответната функция на емулатора, или по-специално бутоните App (за избор на звук и субтитри), Info (за програмата), превъртане напред-назад, както и цветните.

Внимание: не използвайте с емулатора MAC адреса от хардуерния ви сет-топ-бокс (ако имате такъв), защото ще го блокирате. Системата установява и блокира, ако един и същ MAC адрес се използва на две устройства, дори ако не е едновременно. Отблокирането е възможно само от вашия оператор, който може да не е доволен от това, че сте се опитвали да клонирате устройството.

Сега за антената. Първо, да наблегна на това, че не съществува надеждна безжична връзка. Да, интернетът вероятно работи прекрасно с новия ви state-of-the art рутер с незнамсиколко мегабита. Най-вероятно и телевизията известно време ще работи добре, но в рамките на няколко месеца ще започне да ви изнервя. Превключването е по-бавно, от време на време картината ще насича или ще замръзва. Понякога ще се разминават звука и картината. Всяка микровълнова печка в радиус от сто метра ще води до “наквадратчване” на образа, особено на HD каналите. Нашата официална позиция е, че телевизия не може да се гледа през WiFi, не го препоръчваме и не го поддържаме.

Препоръчваният метод за решаване на казуса “нямам прекарани кабели” е използването на powerline адаптери (интернет през електрическата мрежа).

Но все пак, ако няма абсолютно никакъв друг начин, можете да използвате антената Kinamax TS-9900, която се рекламира в онлайн магазините като “супермощен усилвател, крадец на Интернет”. Това е външна USB антена, която MAG-ът разпознава като WiFi “флашка”. Допълнителен плюс е дългият USB кабел, чрез който можете да изнесете антената далеч от телевизора, който принципно има ефекта на метален екран, препятстващ радиовълните.