Как да избера устройство?

При избора на set-top-box устройство трябва да се ръководим главно от това за какво ще го използваме. Всички търсим перфектният вариант, но всяко устройство има своите плюсове и минуси и трябва да преценим какъв компромис да направим в конкретния случай.

Долната таблица сравнява специализираните устройства, предлагани от нас. Сравнение между вариантите „със специализирано устройство или с приложение“, можете да видите в страницата „Kodi„.

Кое устройство да избера?

Ако имате 4К телевизор - изберете модел 256

В останалите случаи добрият избор е 254 или 322 (според наличността в момента).

TH 100 е подходящ бюджетен вариант, особено за допълнително устройство.

Всички предлагани устройства имат еднакво качество на картината и еднаква функционалност, освен ако в описанието изрично не е посочено някакво ограничение. Нито едно от устройствата няма вградена подръжка за Wi-F, с изключение на 322-W1.

322 / 254

Разлика между моделите 322 и 254 няма. Производителят преминава периодично от единия модел на другия в зависимост от наличността на съответните електронни компоненти (чипсет Realtek за MAG 322 или STMicro за MAG 254). Нашите доставки на свой ред зависят от наличностите във фабриката - понякога имаме наличност и от двата модела, друг път само от единия. Ако имате желание да получите конретно 322 или 254 - моля напишете ни го в полето за допълнителна информация.

Ако нямате някакви конкретни съображения, ние ще ви изпратим 254 - този модел се е доказал през годините като надежден и стабилен. Ако нямаме 254, ще изпратим 322.

Цена без абонамент: 145 лв

250

Модел 250 е предишната версия на 254. Не го препоръчваме за планове, различни от "Премиум", тъй като паметта му е по-малко и работи по-бавно, когато броят на каналите е по-голям. Но качеството на картината е същото, няма липсваща фукнционалност и може успешно да се използва за второ устройство, например.

Цена без абонамент: 135 лв

TH 100

TH 100 е българско устройство, което е съвместимо с нашата платформа. Устройството не е клонинг на MAG, с различен софтуер е и е възможно някои специфични апликации за MAG (като MagicCast или приложение за дистанционно управление от смартфон, например) да не се поддържат сега или в бъдеще.

Цена без абонамент: 80 лв

322-W1 (WiFi)

Вариант на MAG322 с вграден WiFi. Не препоръчваме използването на телевизия през wifi и не поемаме гаранция, че няма да накъсва или да пикселизира, дори ако други видеоуслуги (например youtibe или netflix) работят нормално. Телевизията е услуга в реално време, не може да се буферира и е чувствителна към промени в скоростта, дори за кратки периоди (части от секундата). Затова MAG322-W1 не се предлага в комплект с абонаментен план. Все пак можете да си го закупите отделно и да го използвате с плановете "без устройство".

Цена без абонамент: 165 лв

EDISION Primo IP S2

Комбиниран IPTV и сателитен приемник, подходящ за случаи, когато Интернет връзката е нестабилна или често прекъсва. Без интернет през сателитна антена могат да се приемат безплатните mltistream канали от всички спътници, включително БНТ1, БНТ2 ,БНТ3, БТВ, Нова ТВ и Bulgaria On Air от спътника Helas Sat 39E, руските от 40E и др.

Цена без забонамент: 129 лв.

Без устройство

Вариантът "Без устройство" се избира в два случая:

1. Когато вече имате свое устройство от видовете, които ние подържаме. В този случай трябва да си го настроите според указанията в страницата "Настрой сам MAG" в секция "Информация". В полето STB Type изберете "MAG 2xx/3xx".

2. Когато искате да използвате услугите ни с някакво приложение за смарт-телевизор, TV-бокс и др. Ние нямаме нищо против да ползвате услугата с предпочитаното ви устройство, но не можем да ви окажем никакво съдействие. За повече подробности вижте страницата "С устройство или без" и страницата "Настрой сам Kodi" в секция Информация. Има два типа приложения, които са съвместими с платформата ни. Ако е избран неправилен вид, услугата няма да тръгне:

2.1. Емулатори на устройства MAG, например приложението "STB Emulator" в Google Play. В този случай в полето STB Type изберете "STB Emulator".

Приложенията "Stalker TV", които генерират виртуален MAC адрес, се регистрират като емулатор, а тези, които изискват потребителско име и парола, не се поддържат.

2.2. Приложения, които работят с M3U плейлиста, като например Kodi, VLC Player и др. В полето STB Type изберете "M3U list"