Как да избера устройство?

При избора на set-top-box устройство трябва да се ръководим главно от това за какво ще го използваме. Всички търсим перфектният вариант, но всяко устройство има своите плюсове и минуси и трябва да преценим какъв компромис да направим в конкретния случай.

Долната таблица сравнява специализираните устройства, предлагани от нас. Сравнение между вариантите “със специализирано устройство или с приложение”, можете да видите в страницата “Kodi“.

ВНИМАНИЕ: ако някое устройство от серията MAG не го предлагаме, причината е, че или не е тествано и не можем да кажем дали работи, или е тествано, но не работи или работи с недостатъци. Покупката на устройство от различен модел е на ваш риск.

Кое устройство да избера?

Ако имате 4K телевизор и сте избрали абонамент с 4K програми, препоръчваме устройство TH 200.

В останалите случаи добрият избор е 324.

TH 100 е подходящ бюджетен вариант, особено за допълнително устройство.

Всички предлагани устройства имат еднакво качество на картината и еднаква функционалност, освен ако в описанието изрично не е посочено някакво ограничение.

324

Разлика между моделите 324, 322 и 254 няма.

Този "боен кон" се е доказал с времето като надеждно и стабилно устройство. Ако нямате други съображения - изберете текущото устройство от тази фамилия.

Цена без абонамент: 135 лв
Цена с абонамент: вижте отстъпките в "Продукти / MAG 324"

420

Модел 420 е 4K версия на 324. Моделът е в режим бета-тест и е възможно да има неработещи функционалности.

Няма предимства спрямо модел 324, ако телевизорът не е 4K или абонаментният план няма 4K канали.

Цена без абонамент: 170 лв

TH100

TH 100 е българско устройство, което е съвместимо с нашата платформа. Устройството не е клонинг на MAG, с различен фърмуеър е и е възможно някои специфични апликации за MAG (като MagicCast или приложение за дистанционно управление от смартфон) да не се поддържат сега или в бъдеще.

Цена без абонамент: 80 лв
Цена с абонамент: вижте отстъпките в "Продукти / TH100".

TH200

TH 200 е българско устройство, което е съвместимо с нашата платформа. 4K версия на TH 100.

Не препоръчваме използването на 4K устройства с телевизори, които не са 4K.

Устройството не е клонинг на MAG, с различен фърмуеър е и е възможно някои специфични апликации за MAG (като MagicCast или приложение за дистанционно управление от смартфон) да не се поддържат сега или в бъдеще.

Цена без абонамент: 95 лв
Цена с абонамент: вижте отстъпките в "Продукти / TH200".

322-W1 (WiFi)

Вариант на MAG322 с вграден WiFi. Не препоръчваме използването на телевизия през wifi и не поемаме гаранция, че няма да накъсва или да пикселизира, дори ако други видеоуслуги (например youtube или netflix) работят нормално. Телевизията е услуга в реално време, не може да се буферира и е чувствителна към промени в скоростта, дори за кратки периоди (части от секундата). Затова MAG322-W1 не се предлага в комплект с абонаментен план. Все пак можете да си го закупите отделно и да го използвате с плановете "без устройство".

Цена без абонамент: 165 лв в "Продукти"

Без устройство

Вариантът "Без устройство" се избира в два случая:

1. Когато вече имате свое устройство от видовете, които ние подържаме. В този случай трябва да си го настроите според указанията в страницата "Настрой сам MAG" в секция "Информация". В полето STB Type изберете "MAG 2xx/3xx".

2. Когато искате да използвате услугите ни с някакво приложение за смарт-телевизор, TV-бокс и др. Ние нямаме нищо против да ползвате услугата с предпочитаното ви устройство, но не можем да ви окажем никакво съдействие. За повече подробности вижте страницата "Настрой сам Kodi" в секция Информация. Има два типа приложения, които са съвместими с платформата ни. Ако е избран неправилен вид, услугата няма да тръгне:

2.1. Емулатори на устройства MAG, например приложението "STB Emulator" в Google Play. В този случай в полето STB Type изберете "STB Emulator".

Приложенията "Stalker TV", които генерират виртуален MAC адрес, се регистрират като емулатор, а тези, които изискват потребителско име и парола, не се поддържат.

2.2. Приложения, които работят с M3U плейлиста, като например Kodi, VLC Player и др. В полето STB Type изберете "M3U list"

Formuler Z Prime 4K Android

БЕТА-ТЕСТ период

Резолюция: 4K
Операционна система: Android 4.4 с Google Play Store
RAM: 1G
Flash: 8G
CPU: Quad Core (ARM Cortex A7)
H.265: 4K @ 30 fps
4K 10-bit Decoding: не
4K HDR: не
WiFi: вграден 2.4Ghz
Интерфейси: Ethernet 100Mbps, HDMI, TV out ("чинч"), USB 3.0, USB 2.0, Micro SD, S/PDIF, IR extension

Произход: Корея

Въможност за монтаж на гърба на телевизора (VESA mount) и външно "око" за дистанционното, включени в комплекта.

В текущата бета-версия (1.2019) не е реализирана функционалността за връщане назад, докато гледате предаване на живо (timeshift). Могат да се гледат на запис предавания, които вече са приключили (catch-up, archive). Очаква се нов фърмуеър (ориентировъчно: април 2019), в който да е реализирана и функцията timeshift.

Цена без абонамент: 165 лв
Цена с абонамент: виж отстъпките в "Продукти / Z Prime"