Регистрираните потребители виждат тук баланса на сметката си, списък с активни и спрели услуги, както и конкретни линкове за плащане.

Щракнете тук за да влезнете или за да се регистрирате.

Как и къде се плаща

Как се плащат месечните такси

В тази страница са описани методите за плащане на периодичните сметки на съществуващи абонати, които вече имат регистриран абонатен номер. Заплащането на покупката на устройство и/или първоначалната поръчка на абонаментен план става през Магазина

Абонатният номер е написан в горния десен ъгъл на всяка една проформа-фактура, която получавате по имейл от билинга (под Customer #).

Моля проверявайте дали в информацията към задължението са изписани правилно номера и датата на последната получена от Вас проформа-фактура – това ще ви предпази от грешно въвеждане на абонатния номер и плащане на чужда сметка.


С регистрация в ePay.bg

» Вход в ePay.bg

За да плащате ежемесечно вашите чакащи (минали) задължения, регистрирайте се еднократно в секция “Битови сметки”. Изберете търговец TiVi.bg в секция “Интернет доставчици” и въведете Вашия абонатен номер. Нужно е да имате разрешение от TiVi.bg за отложено плащане (кредитен лимит за един или повече месеца закъснение).

За да платите за бъдещ период от време или ако нямате кредитен лимит, изберете секция “Предплатени услуги”. Изберете интернет доставчик TiVi.bg, въведете клиентския си номер и желаната сума.


С кредитна карта без регистрация в ePay.bg

» Провери за налична сметка тук

Изберете интернет доставчик TiVi.bg. Въведете Вашия абонатен номер и натиснете “Напред”. Трябва да потвърдите имейл адреса си. Данните за кредитната карта се въвеждат в сайта на ePay.bg и ние нямаме достъп до тях. Таксата за транзакцията ще се изчисли автоматично след като въведете първите 6 цифри от номера на картата.

В момента не е възможно да се предплаща за бъдещ период с кредитна карта без регистрация в ePay.bg.

Вижте тук за поддържани карти и такси.


В брой в каса на Изипей

» намери каса на Изипей

За да платите чакащите задължения, посочете оператор ТиВи.БГ (TiVi.bg) и абонатния си номер.

За да предплатите за бъдещ период, информирайте касиера, че желаете да предплатите и посочете оператор ТиВи.БГ (TiVi.bg) и абонатния си номер. Ако не кажете изрично на оператора, че желаете да предплатите, ще ви отговори, че нямате задължение и ще откаже да приеме плащането. Плащането на минали и на бъдещи задължения са в различни менюта на софтуера на Изипей.

Ако касиерът не намира фирмата, моля обърнете му внимание, че в системата е написана на кирилица и е с 4 букви “ТиВи.БГ”, а не с две “ТВ.бг”.


С карта или сметка в Първа Инвестиционна банка

Направете си регистрация в my.fibank.bg. Изберете “Комунални услуги” / “Регистриране на задължение”. В секция “Интернет доставчици” намерете “TiVi.bg”. Въведете абонатния си номер.  Препоръчваме ви да изберете “Автоматично плащане: Да”.


Плащане през PayPal

Щракнете върху линка “PayPal” в проформа-фактурата, която сте получили по имейла. Можете да плащате и по стара фактура – плащането ще бъде отнесено към следващия период. Моля не извършвайте ръчни преводи, а плащайте през линка – ръчните няма да се отразят автоматично.


Плащане с други кредитни и дебитни карти

Ако по някаква причина не можете да използвате картата си чрез epay.bg или paypal.com, няма проблем – можем да приемаме директни плащания от почти всички карти в различни валути, но това изисква ръчна обработка. Моля, свържете се с нас.


Плащане по банков път

Плащането по банков път е възможно, но не е автоматизирано. Моля потърсете ни за инструкции.


Други платежни системи и криптовалути

Webmoney WMZ: Z115258267079,  WME: E228294411555
Payeer: P84992952 (регистрация от тук)

Посочвайте клиентският си номер. При преводи в чужда валута, моля използвайте курс “купува” на Първа Инвестиционна Банка (EUR: 1.949)

Не приемаме криптовалути директно, но можете да извършвате преводи към нашия Payeer акаунт P84992952 чрез някоя от тези борси.


Плащане в брой или с карта

В следните офиси можете да платите текуща сметка, да закупите устройство и/или да се абонирате:

ул. Фредерик Жолио-Кюри 23а: в брой или с карта: Visa, MasterCard, Diners Club, PayPass, пон-пет 10:00-17:00

Алгоритъм на таксуването

Алгоритъм

Услугата е предплатена и се заплаща само реално използваното време,  по следната формула:

 1. Всеки абонат има дата на плащане (число от месеца), свързано към абонатния номер (билинг-дата). Обикновено това е денят, в който е направен абонаментът. Билинг-датата не се променя никога – тя остава същата, без значение кога се заплаща таксата.
 2. На тази дата ще получавате проформа-фактура, която има смисъла на оферта – това не е задължение за плащане в счетоводния смисъл на думата, а показва кой е следващият период и колко струва той. Периодът включва времето от последния платен ден до следващата билинг-дата. Обикновено е за един месец, но не е задължително – ако предния път сте платили със закъснение, може да е за по-малък период, защото началната дата ще се е променила, но крайната е винаги билинг-датата!
  Ако в сметката Ви в този момент има достатъчно пари или ако я заплатите в същия ден, услугата ще тръгне до същото число на следващия месец.

  Ако в сметката Ви няма достатъчно пари за покриване на проформа-фактурата, услугата автоматично ще спре, докато не бъде заплатена (освен ако не договорите индивидуален кредитен лимит). Моля обърнете внимание, че ако в сметката има пари, но те не са достатъчно за покриване изцяло на проформата, услугата няма да тръгне за по-кратък период, а ще си чака доплащането до следващата билинг-дата.

  Какво става при заплащане на спряла услуга:

 3. Ако услугата ви е спряла поради неплащане, в системата ще стои (ще “виси”) последната издадена проформа-фактура от точка 2. Тази проформа е била за някакъв период – обикновено месец, но може да бъде и за по-малко. Сумата точно съответства на периода – ако е за по-малко от месец, сумата е по-малка от абонаментната такса.
 4. При заплащането на старата “висяща” проформа, услугата ще тръгне от момента на нейното плащане, но за толкова време (за толкова дни), за колкото е била проформата. Примерно за 31 дни.
 5. Когато изтече срокът на платената стара проформа-фактура, системата връща обичайното състояние по точка 1 и следващата фактура ще е за толкова дни, колкото остават до следващата билинг-дата, която си остава непроменена.

Пример: Вашата дата за плащане е 1-во число. На 1-ви август получавате проформа-фактура за 10 лв с валидност 31 дни. Вие решавате да ползвате услугата чак на 15-ти септември и тогава извършвате плащане от 10 лв.  Проформата е била за 31 дни (обърнете внимание – не за месец август, а за 31 дни), така че услугата тръгва за 31 дни от 15 септември до 15 октомври. Датата ви за плащане, обаче, ще остане 1-ви, а няма да се промени на 15-ти. На 15-ти октомври, когато свърши предплатеният период от 31 дни, ще получите нова проформа-фактура до 1-ви ноември само за 5 лева и само за 15 дни.

Обърнете внимание, че ако на 15-ти октомври не заплатите издадената частична проформа, в системата ще остане да “виси” проформа за 5 лева за 15 дни и когато я платите (което може да стане примерно след една година), услугата ще тръгне за 15 дни, след което ще бъдете “върнати” отново към 1-во число.

Винаги плащате “висящото” старо “задължение” и го използвате за толкова дни, за колкото е било, след което получавате частична фактура до следващата билинг-дата.

Не е възможно да заплащате по един месец на избрана от вас дата всеки път. Причината да не се променят датите в деня на плащането, а да се издават частични проформи до следващата билинг-дата е в това, че един абонат може да има няколко услуги, всяка на различна стойност и с различно времетраене. Трудно е да се направи справедлив алгоритъм със смяна на датите, ако заплащате частично само някои от услугите (примерно интернет за цял месец, а телевизия само за половин, допълнително устройство само през лятото и т.н.) или ако ползвате телевизия с годишен абонамент, а пакет “Спорт” – с месечен.

Разбира се, датата на плащане може да бъде променена, ако така ще ви е по-удобно, но това трябва да бъде направено ръчно от наш сътрудник. Обичайно това се прави само след дълги периоди (няколко месеца) или при смяна на абонаментния план.