Начало » MAG 254 първи впечатления

MAG 254 първи впечатления

Тествахме новия модел на MAG – MAG254. Разликата с досегашния MAG250 е в паметта и процесора – паметта вече е 512MB вместо досегашните 256MB, а процесорът му е
STiH207 вместо STi7105

Как това се отнася към гледането на телевизия? Засега – никак. Новото устройство е с една идея “по-пъргаво” и зарежда малко по-бързо, но разликата не е съществена. Прелистването на страниците с ТВ-канали също е малко по-бързо, но разликата отново не е съществена – може да се измери с хронометър, но надали може да се почувства. Някаква разлика може да се намери само в критични ситуации, като например гледате един HD канал докато на флашката се записва предаване от друг HD канал, а през това време прелиствате списъците с EPG-програми.

Ето и конкретните разлики, които сме установили:
– отваряне на папка със 110 MP3-ки: 2 секунди за mag254 срещу 4 секунди за mag250 и 6 секунди за mag200
– възпроизвеждане на блу-рей: под 40 гигабайта работи,над 40 гигабайта “сече”
– възпроизвеждане на 3D блу-рей: работи без ограничение на размера на файла, но засега само в 2D. Причината 3D дисковете да работят без ограничение в размера е в това, че 2D информацията вътре е под 40 гигабайта и съответно е под лимита на декодера.

Хардуерът има известни предимства, които за в бъдеще ще ни дадат възможност да добавим някои “глезотии”. Най-интересната възможност, според мен, е наличието на хардуерен 3D-декодер. Става дума за “истинско” 3D (MVC, като в блурей дисковете), а не кодирано в два полу-кадъра ляво/дясно или горе/долу. Това ще даде възможност да се гледат 3D филми от .ISO файлове, без да трябва предварително да се “изпичат” върху BD-медия и без 3D blu-ray плейър. Не очаквайте, обаче, скоро да се появят истински 3D телевизии. Тзи, които се излъчват в “ефир” още дълго време ще са кодирани в два полукадъра, съответно с двойно по-ниска резолюция. 3D с пълна резолюция ще може да се гледа само от блу-рей носител или .ISO файл.

По отношение на телевизията, по-голямата памет ще ни даде възможност да добавим по-дълги (по-подробни) описания на филмите и предаванията. Тази допълнителна информация ще се появява в меното “Програма” (дясна стрелка), като натиснете синия бутон “More” (F4). Тествайте например с канал Movie Star, но имайте предвид, че дължината на текста все още е съобразена със старите модели MAG250, а за MAG254 ще можем да направим още по-дълго описание.

Засега това са първите ни впечатления от новото устройство.  Проверявайте тази тема от време на време, тъй-като тук ще пускаме новостите в платформата, свързани с новите възможности, които хардуерът ни дава.

2 comments

Вашият коментар