Начало » Още тестове – на wifi антена и телевизор с Android

Още тестове – на wifi антена и телевизор с Android

Две новини от последните тестове: WiFi антена за MAG и използване на телевизор с Android

Първо за телевизора: тестовете със Sony W809C са успешни и този модел може да се използва без допълнителен сет-топ-бокс. За целта от Google Play Store се инсталирва „IPTV Set-Top-Box Emulator“. Използва се вграденият в приложението ijk player. Може да се наложи някои копчета на дистанционното да се донастроят през съответната функция на емулатора, или по-специално бутоните App (за избор на звук и субтитри), Info (за програмата), превъртане напред-назад, както и цветните.

Внимание: не използвайте с емулатора MAC адреса от хардуерния ви сет-топ-бокс (ако имате такъв), защото ще го блокирате. Системата установява и блокира, ако един и същ MAC адрес се използва на две устройства, дори ако не е едновременно. Отблокирането е възможно само от вашия оператор, който може да не е доволен от това, че сте се опитвали да клонирате устройството.

Сега за антената. Първо, да наблегна на това, че не съществува надеждна безжична връзка. Да, интернетът вероятно работи прекрасно с новия ви state-of-the art рутер с незнамсиколко мегабита. Най-вероятно и телевизията известно време ще работи добре, но в рамките на няколко месеца ще започне да ви изнервя. Превключването е по-бавно, от време на време картината ще насича или ще замръзва. Понякога ще се разминават звука и картината. Всяка микровълнова печка в радиус от сто метра ще води до „наквадратчване“ на образа, особено на HD каналите. Нашата официална позиция е, че телевизия не може да се гледа през WiFi, не го препоръчваме и не го поддържаме.

Препоръчваният метод за решаване на казуса „нямам прекарани кабели“ е използването на powerline адаптери (интернет през електрическата мрежа).

Но все пак, ако няма абсолютно никакъв друг начин, можете да използвате антената Kinamax TS-9900, която се рекламира в онлайн магазините като „супермощен усилвател, крадец на Интернет“. Това е външна USB антена, която MAG-ът разпознава като WiFi „флашка“. Допълнителен плюс е дългият USB кабел, чрез който можете да изнесете антената далеч от телевизора, който принципно има ефекта на метален екран, препятстващ радиовълните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *