Начало » Легална или пиратска телевизия?

Легална или пиратска телевизия?

Каква е разликата между легална и пиратска телевизия?

Разликите всъщност са много, но тук ще се спрем само на разликата в качеството на образа, която се дължи главно на два фактора – пиратската телевизия няма достъп до оригиналните видео-стриймове от студията на телевизиите и освен това няма сериозен CDN (content-delivery network), поради което пести от трафик и “мачка” сигнала.

Изводът идва сам от снимките – направени са с еднакво устройство (MAG250), но едната е от пиратска телевизия, а другата – от tivi.bg: на снимката от пиратската телевизия се забелязва, че обектите (например буквата Y) имат “сенки” отгоре и отдолу, а буквата D не се различава от O, докато на операторската телвизия логото е перфектно. Причината не е в някаква техническа разлика, а в това, че тъй-като заплащаме авторските права, ние взимаме сигнала директно от студията на телевизиите, а не ги сваляме от някоя сателитна или кабелна телевизия.

Пиратска телевизия - лоша вертикална резолюция
Пиратска телевизия – лоша вертикална резолюция, дължащо се на свалянето на сигнала от спътник. Картината не изглежда развалена, но реално е доста по-мътна от оригиналната, стига поребителя да има с какво и как да сравни. Буквата D трудно се различава от O

 

Операторска телевизия - без дефекти
Операторска телевизия – без дефекти, пълна вертикална резолюция и ясна картина дори за SD каналите.

Вашият коментар