Начало » MAG410 засега не може да се използва с tivi.bg

MAG410 засега не може да се използва с tivi.bg

Поради обновяването на продуктовата гама на производителя на устройствата, с които работим, получаваме много запитвания дали устройството MAG410 може да се използва с нашата платформа.
 
Отговорът е НЕ.
 
Това устройство е обикновен андроид и общото с останалите устройства от фамилията MAG е само в името. Разликата спрямо произволно андроид-устройство е само в това, че получавате безплатно едно приложение за гледане на телевизия, което иначе трябва да се купи за между 10 и 20 лв от Google Play. За него важат абсолютно всички забележки, които ние имаме спрямо гледането на телевизия с андроид (и със смарт телевизор, но това е друга тема). Тази технология е подходяща за допълнителен екран (за мобилен телефон/таблет, за в хотела, за допълнителни чужди канали и т.н.), но не и за централното място в хола, което ще се използва ежедневно от цялото семейство.
 
Вярно, андроид е пълноценна операционна система и такова едно устройство може да се използва за какво ли не. За какво ли не, обаче, използваме телефоните и таблетите си. Телевизорът в хола се използва почти само за телевизия. Вярвайте ми, никой няма да си проверява фейсубка или имейла през големия екран, отегчавайки останалите членове на семейството. Не си заслужава да “осакатиш” основната функция, която ще се ползва от цялото семейство всеки ден по няколко часа, за да добавиш функционалност, която практически няма да се ползва и за която лесно може да намериш друго решение (включително и отделен андроид-бокс за $25, например).
 
Има непотвърдени слухове, че производителят ще направи версия на MAG410 с Linux, а не с Android. Когато (ако) това стане, устройството може би ще може да се използва пълноценно.
 
Актуалните устройства, с които може да се гледа телевизия с операторско качество и с подходящ за целта интерфейс, са MAG322, MAG256, MAG254, MAG250 (не непременно в този ред). Всички те са с операционна система Linux и са специално произведени за телевизия.

Вашият коментар